Riseholme Summerhouse
Riseholme Summerhouse

External View

press to zoom
Riseholme Summerhouse
Riseholme Summerhouse

External View

press to zoom
Riseholme Summerhouse
Riseholme Summerhouse

Rendered Elevation in Context

press to zoom
Riseholme Summerhouse
Riseholme Summerhouse

External View

press to zoom
1/7

The Summerhouse

Riseholme, Lincolnshire

RIBA STAGE: 7 - IN USE

Completed 2017

The Summerhouse is a small scale timber structure, designed to host theatre evenings with friends, as well as a reading and writing retreat.  Sitting on Tyre Foundations, the Summerhouse utilises timber felled and cut on site at Hill Holt Wood, combined with Wood Fibre Insulation to create a building envelope of natural and reclaimed materials.

Environmental Aspects: Small Footprint, Strategic Orientation, Tyre Foundations, Local Timber, Reclaimed Doors and Windows, Natural Insulation, Cork Flooring.